beats by dre cheap

Mora i ona, huda, jesti !

Došlo vrijeme da nahranim zvijer.

Ona je tako privržena meni, da ne jede nikog osim mene. Jednostavno sam najukusnija. Ovaj put gubim ravnotežu i ne mogu govoriti kako treba. Nekad mi se otčepi glas, a nekad nešto frfljam, uz to ne znam šta sam htjela reći, ili kažem jednu riječ koja nema veze s onim što sam , ustvari, htjela.

Djeca se igraju, žive, treniraju...

Svi nesmetano žive svoj život i zahvalna sam Allahu na tome. Mogu kopkati cvijetnjak i činim to, pomalo, svaki dan. Mogu se brinuti za domaćinstvo. Pokretna sam, vidim, čujem. Sretna sam zbog toga i zahvalna sam Allahu da nije gore.

Zaista ne bih voljela svojoj djeci biti okov oko vrata ! Nitko to ne bi volio... Nadam se da me Allah neće iskušati s tim stanjem, da njima onemogućim slobodu i živote, jer bi morali hizmetiti meni. Ne bi nitko drugi, sigurno. Opet bi sve palo na leđa moje divne kćerkice, koja sad ima malu maturu i sprema se polahko za svijet odraslih.

Ma, odrasla je ona odavno. Možda sam za to kriva, a možda zaslužna, ne znam. Samo znam da bih voljela da je više bila dijete...

Ovi moji muški ne zarezuju plaho. Oni valjda imaju neki kod u glavama koji im ne dozvoljava da to dublje razumiju. Večina našeg zajedničkog vremena svodi se na : "Moooolim te sine...", no oni su jednostavno - djeca. Pubertetlije. Njihova krv, hvala Svemoćnom, ne zna šta znači nemoć.

Voljela bih, dok sam živa, da budem od koristi a ne od zahmeta. Kao i svaki  drugi insan.

Nadam se da će i ova faza ubrzo proći, jer mi ide na živce kad jedva pogodim šećer i šalicu kahve da nekako onda pogodim usta. Ruka me ne sluša najbolje na kratke relacije :D

Možda je to samo znak za preusmjeravanje, ili da je vrijeme za duže puteve, one na većoj distanci ?

Želim svako dobro svima vama, koji  možda u panici ili strahu googlate tražeći odgovore na pitanje  šta je to multipla skleroza. Neprijatelj je manje strašan kad ga upoznamo. I kad ga, kao prisutnog, prihvatimo i naučimo s njim živjeti.

__malo drugačija mama!__
http://drugacijamama.blogger.ba
30/03/2012 10:29