beats by dre cheap

To nije nikakvo čudo, osim ako je Istina čudo postala

Kad ti kažu da imaš multiplu sklerozu, to najprije zvuči kao da ti je neka teta došla malo u posjetu. To, kažu, nije nešto od čega se umire. Kao da ne zna svaki insan da se umire samo od smrti...

Poslije saznaš šta bi te sve moglo zadesiti i uspaničiš se, ali onda mjesto panike zauzme nada da neće baš tebe takvo stanje snaći.

Ko želi biti biljka, koja nikome ne ukrašava, već svakom narušava kvalitetu života??

Mi smo svi ljudi, kao i oni koji su zdravi. Imamo jednake strahove, želje i nade. Ali, s dijagnozom to nestaje. Ne zato jer je nestalo, nego zato što znamo da se na Mjesecu ne živi, pa se tako i pomirimo sa ograničenjima.

Međutim... Iako kažu da lijeka nema, ja tvrdim da ima. Ima, sigurno. Samo ga treba potražiti u pravoj "apoteci".

Često me pitaju oboljeli od ove zvjeri, šta ja koristim. Čime se liječim, pa sam tako dobro, tako aktivna, tako angažirana na raznim poljima...
Ne koristim ništa osim dove i oslonca na Uzvišenog Allaha.
No, to je Milost Njegova, koju On daje kome On hoće, i neprestano se zahvaljujem Gospodaru da je meni tu Milost podario, pa znam u svakom trenutku da Ga se ni sjetiti ne bih mogla, da mi nije On dao da Ga se sjećam, a onda mi za to još i nagradu obećao.

Kad ljudima kažeš: "Imat ćeš nagradu!" , to im zvuči kao nešto daleko, nešto na onom svijetu, nama nedokučivo za života. A nagrada jeste tamo, no ne izostaje ni ovdje. To može potvrditi svako ko se imao čast naći u zagrljaju ove lijepe vjere.

Jednom sam dovila da mi Allah vrati vid. Jedino On mi ga je i dao, i Jedini On ga može ponovo dati, nakon što je nestajao. Nisam sumnjala da može, niti da hoće. Ni sekunde. I ta nada me drži sve ove godine, jer kako god se vratio vid, Voljom Njegovom, znam da može i sve drugo. Za Njega ne postoji teško i nemoguće. Do mene je.
Tako...iskusila sam mali djelić ovoga o čemu čovjek govori. To nisu nikakvi trikovi ni magija. Ne, to je Allahova Riječ i Njegova Milost, a sva snaga i moć su samo kod Njega, i mimo Njega ne može biti ni jednoga, ni drugoga.

Voljela bih da ljudi koji, čitajući ovo, odmahuju rukom kao na "još jednu priču vjerskog fanatika", bar na trenutak osjete i spoznaju istinu. No, ne može ni to bez Volje i Milosti Gospodara, o kojima smo svi ovisni. Da je na mene računat, ja bih davno "pukla glavom priko svita", ali... onaj ko za Zaštitnika i Pomagača uzme Allaha Uzvišenog, neće biti ostavljen i napušten, ni kad sam sebe ostavi i napusti. Golemo je to.

Ovo je istina!

__malo drugačija mama!__
http://drugacijamama.blogger.ba
11/02/2013 16:09